Kostbaar gevaar
De Servische Tara wordt opgedragen om met de Italiaanse Arturo te trouwen. Het is een bevel van de baas van de Cosa Nostra.
Wat moet ze met een man die meer dan 10 haar ouder is, die de broer is van haar schoonzus, die principes heeft waar ze geen begrip voor heeft en een kort lontje naar haar persoon heeft?
Als hij haar ook nog eens in de greep krijgt met een misdrijf, moet ze wel ingaan op dit huwelijks voorstel. Maar het zal op haar voorwaarden zijn tot een doordacht spel. Of is het eerder het idee dat ze die macht heeft, want Arturo is een meester in strategie bepaling en het doorzien en voorkomen van de vijand.
Kostbaar gevaar draait rond vuur, vuur dat aanwakkert, dat angsten geeft, dat vuurwerk en passie veroorzaakt en dat kan bedwelmen en verstikken.
Cosa Nostra en zijn pionnen, zijn netwerk, zijn leiders met dominantie en gevaar. De vijand altijd op de loer, van de concurrentie of dichtbij. Altijd is waakzaamheid vereist en paraatheid vereist.
En als dat ook nog eens allemaal van toepassing is op een relatie tussen twee koppige, volhardende en strijdlustige individuen, dan krijg je dit verhaal!
Neva Altaj gaat weer zo in haar personages op met temperament, persoonlijkheden, triggers en perfectie. Het creëert een kat en muis spel, waar je geen voorkeur hebt wie er gevangen zal worden, want ze zijn gelijkwaardig. Op de achtergrond laat ze de Cosa Nostra haar werk doen, waardoor spanning en drama de passievolle & humoristische fragmenten mooi in balans houden.
Hoe ze het doet, om elke keer weer de lezer te verrassen, mee te slepen en er een bestseller van te maken weet ik niet. Ik kan het alleen maar aanmoedigen en verheerlijken, zodat Neva Altaj deze verhalen en genre blijft schrijven & uitgeven!
4,5 ster
@missp_her_books_read