Livia’s geheim
Livia had gemengde gevoelens na haar scheiding, het leven dat haar ex voor haar heeft verzwegen was niet fraai. Maar dat beeld verandert als ze onverwacht een brief van hem krijgt. Hierdoor komt alles in een ander licht te staan en is ze zelf zoekende met haar emoties. Ze verhuurt haar huis onder aan Scott de dierenarts en huurt een berghuisje in Oostenrijk, ze moet hier even weg….Ze bekomt, door geen herinneringen om zich heen te hebben, de stiltes en de mooie natuur. De Oostenrijkse knappe huiseigenaar duikt regelmatig op en ze is gecharmeerd. Er is passie, maar ook een afstand. Creëert ze deze zelf of is Marnix het zelf die deze gevoelens opwekt?
Als ze onverwacht terug naar Nederland wordt geroepen krijgt ze nieuwe issues om over te piekeren. Zal Livia haar leven en geluk terug zelf in handen krijgen of zorgt een geheim voor een obstakel?
Dit verhaal draait rond rouwen, maar rouwen om verschillende oorzaken en op verschillende manieren.
Toch is er ook veel hoop, vriendschap en liefde doorheen het verhaal.
Het geeft aan dat we als individu een grens hebben, ons zelf moeten beschermen tegen te veel en de pedalen soms kwijt geraken.
Angelique van Dongen schrijft dit verhaal mooi verder op de 2 voorgaande delen. Het is sterk aan te raden deze ook eerst in de juiste volgorde te lezen.
Er is een hoog verhaallijn tempo, maar die wel verspreid is over een langere periode. Hierdoor krijgt het verhaal verschillende wendingen die je verwacht en soms erg verrassend zijn. Soms miste in hierdoor net wat grip en volledigheid in het verhaal.
De personages hun story en gedachten worden vanuit de 3de persoon weergegeven, het leest vlot en typeert de auteur.
Livia’s geheim is een mooie afsluiter van 3 vrouwen met elk hun geheimen.
4 sterren
@missp_her_books_read
Toch is er ook veel hoop, vriendschap en liefde doorheen het verhaal.
Livia’s geheim is een mooie afsluiter van 3 vrouwen met elk hun geheimen.
4 sterren
@missp_her_books_read