Operatie liefde
Wat als héél je familie uit artsen/chirurgen bestaat, je zelf ook die opleiding volgt en de druk continu voelt van succesvol en niet mogen falen ervaart. Mia heeft tijdens haar opleiding een patiënt verloren waarvan ze de schuld bij haarzelf legt en opereren nu de nodige paniek aanvallen creëert. Na een time out gaat ze onverwachts in Zeeland werken, maar terug als praktijk eerste jaars. Haar begeleider wordt de getalenteerde chirurg Jack. Hij weet haar te triggeren en de liefde voor het vak terug te krijgen. Er ontstaat een vriendschap en meer, maar ze blijft voor hem toch bepaalde dingen verzwijgen. Kan ze dit wel blijven volhouden en er zelf geen gebroken hart aan overhouden?
Madelon van Tilborg schrijft op medisch vlak een erg realistisch verhaal rond ziektebeelden, patiënten, casussen, werkmethoden en behandelingen. Voor mij is dat altijd een zeer belangrijk punt, daar niet elke lezer het onderscheid kan maken rond realiteit en fictie.
Ook de emotionele issues die Mia ervaart en doorloopt geven erg mooi aan dat een arts/chirurg ook maar gewone mensen zijn.
Ze ook fouten maken, onzekerheden hebben en niet alles verloopt zoals de protocollen voorschrijven.
Het stukje romantiek is heerlijk voorspelbaar, het geeft in dit verhaal juist de rustpunten tot afleidingen.
Madelon van Tilborg schrijft dit verhaal met een fijne en doordachte opbouw, dat naar verschillende hoogte en diepte punten doorheen het verhaal.
Haar schrijfstijl is hedendaags en toch zo subtiel aangepast voor het feelgood genre.
Ze neemt de lezer mee in het ziekenhuiswereldtje, maar zo dat het voor elke lezer toegankelijk is.
Een scenario dat zo kan omgezet worden tot een film of feuilleton en velen zal bekoren.
4 sterren
missp_her_books_read