Zeg dat je me niet vergeet

missp_her_books_read missp_her_books_read
14 mrt 2026

De eerste ontmoeting van Samantha met de dierenarts voor haar katje liep niet zo van een leien dakje! Xavier oogt op het eerste gezicht nors, ontoegankelijk daar hij zijn werk serieus neemt en het woord levensvreugde voor “mensen” niet echt kent.
Samantha zet Xavier direct op zijn plek en dat is iets wat weinige haar voorgedaan hebben.
Bij hun volgende ontmoeting, verrassen ze elkaar beide, zeker als hij vraagt om een avondje uit te plannen. Samantha gaat op het aanbod in, de dag erna vertrek ze toch definitief naar Minnesota om haar familie te ondersteunen met haar dementerende moeder.
Xavier pakt uit met zijn date, toch loopt deze iets anders af dan voorzien maar het heeft juist net hun prille band verstrekt en meer gecreëerd.
Zit er toekomst in meer? Kan Xavier het verleden achter zich laten en terug wat levensvreugde krijgen en kan Samantha haar familie helpen met de zorg van moeder?
“Zeg dat je me niet vergeet” is een heel boeiend, emotioneel en romantisch verhaal.
De keuze van de titel past zo goed op verschillende aspecten in het verhaal.
Het is met momenten heftig, dus lees zeer goed de trigger waring na, maar altijd is het onderbouwd, uitgewerkt en te plaatsen. De nadruk op connectie, gevoel en liefde van en voor zijn de pijlers van dit verhaal.
De rekbaarheid van het individu en de persoonlijke ontwikkeling worden zeer mooi weergegeven bij beide personages.
Het stukje rond jong dementie komt heel realistisch en puur naar voor.
Abby Jimenez zet zeer sterk in op het gevoel “de ware liefde” vinden en wat je hier allemaal niet voor over kan & moet hebben. Hoe met afstand toch een verbondenheid wordt gecreëerd, hoe je voor alles een oplossing zal/kan vinden om de slaagkansen optimaal te krijgen.
Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen, bij het even wegleggen, werd mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter, waardoor het op één dag werd uitgelezen.
De schrijfstijl is hedendaags, de hoofdpersonages brengen de hoofdstukken van hun inzichten uit en hoofdstukken zijn perfect qua lengte.
Feelgood met drama, spanning, emoties, issues en de nodige romantiek.
Ik ben fan van Abby Jimenez, en kijk uit naar meer vertaalde boeken van haar.

4,5 ster

@missp_her_books_read