Een verrassende vangst
Ivy doet zich op rodeo’s voor als een mannelijke rodeo ruiter. Ze wil geld verdienen om voor zichzelf grond te kunnen kopen en een schapen boerderij te starten. Maar vrouwen mogen en kunnen helaas niets in deze tijdsperiode.
Elke dollar dat ze verdiend legt ze opzij, ze blinkt uit in haar tornooien en dat valt een onverwachte toeschouwer op. Jericho een vriend van de familie is terug en herkent haar direct. Deze vrouw heeft altijd al zijn lichaam en geest getriggerd, nu zeker dat ze wat ouder en ronder op sommige plekken is geworden.
Maar hij kan niets met haar beginnen, hij is een premie jager die zwaar criminelen opspoort en uitlevert. Dit is geen leven om met iemand te trouwen en in gevaar te brengen.
Maar waar hij niet op gerekend heeft is de koppigheid en standvastigheid van Ivy, die haar ook meermaals in de penarie brengt.
Oh wat blijf ik deze reeks heerlijk vinden.
Het heeft alles voor een heerlijke historische cowboy romance!.
In dit verhaal komt vooral de positie van de vrouw naar voor en hoe sommige vrouwen hier hun eigen weg in zochten om van dat stukje onafhankelijkheid te kunnen profiteren.
Ook de mondelinge afspraken die vrienden of familie maakten, hoe belangrijk en soms definitief deze waren.
Jody Hedlund laat het cowboy leven weer mooi verweven met romantiek, spanning en drama. De kleine onverwachte wendingen zorgen steeds voor die leesprikkel en enthousiasme van de lezer om meer te willen.
Ik vloog door dit verhaal en hoopte erg dat Ivy niet ten onder ging en hun liefde toch beantwoord kon worden!
Verhaal vijf werd al wat toegelicht en ja die wil ik weldra ook erg graag gaan lezen/luisteren
4 sterren
@missp_her_books_read