De vonk
Dit verhaal begint met bijna twee identieke koffers op een vliegveld en het eindigt met twee individuen die elkaars wereld ontdekken, harten veroveren en sneller laten kloppen voor elkaar. Echt een vonk die van minuut één er boenk op zit!
Ontdek het verhaal rond de sociaal assistente Autumn en de advocaat Donovan, die een gezamenlijk doel en project rond de 12 jarige Storm nastreven.
Een verhaal dat de verschillende fases, ervaringen, trauma’s, angsten, verwachtingen en liefde weergeeft. Die het maatschappelijk belang rond integratie, barmhartigheid en warmte benadrukt en in de kijker zet. Het verhaal bevat best wat triggers rond verschillende issues, altijd wel onderbouwd of in een juist kader gezet alsook realistisch.
Vi Keeland laat twee verschillende levens die toch meer met elkaar gemeen hebben dat je op het eerste gezicht denkt, zo mooi naar elkaar toe trekken. Ze durft gevoeligheden bloot leggen, ze op een eigenwijze invullen en uitwerken waardoor het de lezer raakt.
Het stukje rond maaltijd bedeling en de problematiek daarrond werd zeer waarheidsgetrouw neergezet. Ik zelf ga ook elke maand helpen met eten bedelen in een daklozen centrum en herken al de problematieken die hier ook naar voor komen.
De romantiek zorgde voor de rustpunten en geluksmomentjes die deze new adult compleet maakte.
De vonk heeft het vlammetje in mijn lezershart aangestoken en geraakt met als eindresultaat een topper van een best read.
5 sterren
@missp_her_books_read