Buurtgenoten
Manon is architect, woont met haar tweeling, alleen in een mooi huis. Doordat ze gescheiden is, zit ze nu vooral thuis te werken of te zorgen voor haar kinderen, wat haar best een saai leven geeft. Toch heeft ze een dagelijks hoogtepunt! Haar overbuurman als die zich uitkleedt of sport met bloot bovenlijf en ze dat allemaal mag aanschouwen vanop de eerste rij. Doet hij dat expres om haar te prikkelen? Wieger woont in een appartement van de oude Utrechtse school. Hij is een net beginnende advocaat die van het leven onbezonnen geniet. Sporten, feesten, daten…
Maar toch zegt hem iets dat het tijd is voor een vaste relatie en hij activeert een dating app. En wie staat daar tussen?? Jawel zijn overbuurvrouw! Maar is ze wel date materiaal voor hem? Ze is namelijk een stuk ouder, heeft kinderen en is een huismus.
Allebei gaan ze overstag en een eerste date wordt een feit! Zal het bij één date blijven of zit er meer in?
Buurtgenoten geeft op het eerste zicht een klassiek feelgood verhaal weer, maar dat is het niet. Het is een zeer verfijnd en doordacht verhaal dat juist die aannames die we snel maken weet te ontkrachten. Het laat zo mooi zien dat openstaan voor andere ervaringen, gedachten en visies een relatie rijker kunnen maken. Dat je je niet beter moet voordoen, het meer opbrengt te zijn wie je bent en een weg ontdekt rond samen, waar je die dan met elkaar hand in hand kan bewandelen.
Nathalie Windhorst weet weer zo met gevoel, kennis en realiteit dit verhaal te schrijven & binnen te laten komen.
Als lezer is het mee ontdekken, dat samen met Manon en Wieger, ze kruipen onder je huid en laten het verhaal leven.
Het is niet alleen romantiek, maar de dagelijkse dingen in hun leven, waar ze tegen vechten, voor gaan, van leren en genieten.
Dat is de kracht van al de verhalen van Nathalie Windhorst, ze blijft dichtbij, realistisch en creëert een betrokkenheid die de lezer kan voelen op alle vlakken.
4,5 ster
@missp_her_books_read