Gemaakt voor elkaar
Isa durft eindelijk de stap te zetten als haar oudtante vraagt om haar winkelpand over te nemen. Ze droomde ooit samen met haar beste vriendin een winkel te openen, samen te ondernemen, creatief te zijn, maar haar vriendin is er niet meer. Eindelijk durft ze er alleen voor te gaan, ze maakt plannen, wil uniek zijn, het budget bewaken en toegankelijk te zijn voor ook minder mobiele klanten.En zo komt Mick in de picture, een stielman in maatwerk en klussen. Mick is meteen onder de indruk van Isa, maar weet dat dit niet kan en mag. Hij moet zich focussen op zijn zaak, zijn zelfvertrouwen en trauma’s die niet passen in een liefdesrelatie.Ze ontlopen elkaar eerst best goed en dan plannen ze toch onverwachts een date in.Maar is die date niet om zand in de ogen te strooien en de gevolgen niet te willen zien? Zeker als blijkt dat ze connecties hebben en issues die ze beide willen ontvluchten of liefst zelf vergeten.Mienke Fijen gaat mooi verder op stukjes verhaallijn die we al eerder in de reeks tegenkwamen. Dat maakt het direct zo vertrouwd en bevestigd dat “complex” het woord van dit verhaal gaat worden.Het verhaal bevat triggers rond verslaving, verkrachting en manipulatie/onderdrukking, dus wees hier op voorbereid. Het is wel steeds subtiel en met de nodige duiding gebracht.Mooi is hoe de aandacht ook gaat naar minder mobiele mensen, jeugd voorlichting, ondernemerschap en het belang van 2de kansen.De personages wisselen elkaar af met hoofdstukken, dat geeft de juiste inzichten, informatie en aanknopingspunten voor wat nog gaat komen.Het leest erg fijn weg, er wordt gespeeld met typische woorden en zegswijzen die vaak streekgebonden zijn.Een pakkende feelgood die op de juiste momenten drama , spanning, humor, gevatheid , emoties en romantiek weet toe te passen.Mienke Fijen heeft het het weer “mooi” voor elkaar met “gemaakt voor elkaar “. 4 sterren@missp_her_books_read