Waanzin, wraak of paranormaal?
Vertrouw niemand. Zelfs jezelf niet...
Dit boek! De ultieme buddyread voor mij. Een boek dat je telkens op het verkeerde been zet, je laat terugbladeren en waarbij je je regelmatig afvraagt ‘wàt?’. Dan kun je in elk geval samen lezen, twijfelen en vraagtekens zetten. Eind vorig jaar won ik dit boek voor @minibieb_kleefslag en mij bij @lsuitgeverij Waarvoor nogmaals dank! 👏We hebben het graag samen gelezen en uitgebreid gespeculeerd.
Eve en Charlie hebben samen een huis gekocht om op te knappen en daarna te verkopen. Op een dag staat er een gezin voor de deur met de vraag: ‘ik heb hier vroeger gewoond, mag ik mijn gezin even snel binnen laten kijken’? Dan volgt een sneeuwstorm en kunnen ze niet meer naar huis. Waarop een reeks onverklaarbare gebeurtenissen volgt. Wanneer Eve’s vriendin ook nog verdwijnt, is het hek van de dam. Er volgt een mysterieus verhaal dat langzaam onder je huid kruipt. Het verhaal wordt afgewisseld met een aantal documenten, naslagwerken, transcripties, wat je extra informatie geeft en maakt dat het extra snel leest.
Het is de schrijver gelukt je als lezer, net als hoofdpersoon Eve, te laten twijfelen aan wat echt is en wat niet. Overdrijft ze? Is ze wel geloofwaardig? Je gaat mee in haar hoofd, in haar onzekerheid, in haar wantrouwen. Je wil haar geloven, maar blijft jezelf afvragen of alles wel klopt.
Vroeger woonden wij hier is het debuut van Marcus Kliewer. Het verhaal is heel filmisch beschreven en voor de fans… het wordt binnenkort verfilmd! Dat moet haast wel een succesverhaal worden met dat spooky huis, de onheilspellende sfeer, voortdurende onzekerheid, de details die nét niet kloppen….
Een boek voor fans van psychologische horror waarbij je continu twijfelt aan wat echt is en wie je kunt geloven 👀