Prachtige fantasiewereld met magische wezen

Monique Markus 12 augustus 2025
“Recensie blogtour: De draken van de verandering”

De draken van de verandering is het tweede deel van de Linxuven serie geschreven door Rowena de Wit. In het verhaal schetst de schrijfster een prachtige fantasiewereld met magische wezens. Zo komen er heksen, tovenaars, demonen, draken, zeemeerminnen en een zelfbedacht volkje (xova’s) in voor.

In het tweede deel keren diverse karakters uit het eerste deel terug. Deze keer wordt de tweeling, Caomh en Vevay, door een gouden draakje meegenomen naar de drakenwereld. Daar gaan ze samen op een onbekende missie. Het gouden draakje weigert te vertellen wat deze missie inhoudt. Ze ontmoeten een grote, nijdige draak die de wereld wil veranderen. Hij wil de huidige koning van de troon stoten. Lukt het de draak om de koning te verslaan en wat is de inbreng van Caomh en Vevay?

Op Linxuven is de windheerser verandert. Hij weet wat hij wil en dat maakt hem een goede demon. Op hetzelfde moment is er een journaliste die heel graag de magische wezens bekend wil maken aan de wereld. Ze is daarom op zoek naar magische wezens die haar daarbij willen helpen.
De Xova’s hebben zo hun eigen problemen, de koningin en haar kinderen zijn in gevaar en verstoppen zich. Hierdoor krijgt de broer van de koningin de macht, maar wie kan hij wel en niet vertrouwen?
Lukt het de magische wezens om hun wereld geheim te houden? En wie is het grote gevaar voor de Xova’s.

Rowena heeft haar eigen unieke fantasiewereld gecreëerd met vele magische wezens. Alleen daarom is het boek het lezen waard. Daarnaast zit er veel humor in het verhaal en worden alle personages goed en duidelijk uitgelegd.
Wat ik lastiger vond is het schakelen tussen de personages in de hoofdstukken, er gebeurt veel en er wordt veel verteld. De werelden zijn daarentegen wel goed verdeeld in aparte hoofdstukken.

Ik geef het boek 4 sterren en ben heel benieuwd of de tweeling en de windheerser nog meer avonturen zullen beleven in het prachtige Linxuven.
Bedankt voor het recensie exemplaar Rowena.

Meer recensies van Monique Markus