De witte zeee van bliksem - Rowena de Wit

Monique Markus 27 juli 2025
De witte zee van bliksem van Rowena de Wit is een fantasieverhaal. De schrijfster heeft een compleet eigen wereld gecreëerd met magische wezen zoals heksen en demonen en zelfverzonnen wezens.
Het verhaal neemt je mee naar Linxuven. Hier woont de tweeling Caomh en Vevay tussen normale mensen. Niemand mag weten dat ze machtige heksen zijn en daarom gedragen ze zich zo normaal mogelijk. Volgens een oud boek moeten ze zich zoveel mogelijk hetzelfde gedragen, want dan is hun kracht nog sterker. Ze zijn de beste vriendinnen van elkaar, dragen dezelfde kleren, etc.
Totdat Vevay de plannen van de Windheerser, een oeroude en machtige demon, verpest. Hij zint op wraak. Haar zus Caomh is haar redding. Zij maakt een afspraak met de Windheerser, zodat hij Vevay de komende tijd met rust zal laten. Het enige wat de Windheerser vraagt aan Caomh is naar hem te luisteren. Hij leert haar dingen van zijn magie en wint haar vertrouwen. Demonen zijn toch niet zo slecht in de ogen van Caomh. De Windheerser leert ook dingen van Caomh. De gesprekken en de magie die Caomh leert zorgen ervoor dat Vevay en Caomh steeds verder uit elkaar groeien. Gaat het de tweeling lukken om hun vriendschap op tijd te herstellen en wat is de Windheerser van plan?
De magische wereld die Rowena heeft gecreëerd is erg mooi en origineel. Zo vind ik de Xova’s, een zelfverzonnen volkje, een erg leuke toevoeging aan het verhaal.
De schrijfstijl is vanuit verschillende personen geschreven, waardoor het soms best even schakelen is. Er zit veel humor in het boek. De verhaallijnen komen uitgebreid aan bod en aan het einde vallen ze mooi in elkaar over. Soms vond ik het verhaal lastig te lezen, omdat er dan teveel informatie werd gegeven.
Al met al heb ik genoten van het verhaal van de tweeling en de Windheerser.
En geef ik het boek 4 sterren.
Ik kijk uit naar het vervolg.

Meer recensies van Monique Markus