Prinses Romee, Ruiters van de zwarte orde door Gerard Berndt.

Monique Markus 12 februari 2025
Het laatste deel voor het slotdeel doet weer veel stof oplaaien.
Légra begint aan zijn laatste tocht met als doel om zijn geheimen te onthullen en zijn kennis van de Gorvaten te delen. Zijn ontmoeting met Michelle loopt uit op een drama en ze rijdt in blinde paniek naar Marchovelle. Kan Geneesheer Sinn haar helpen met zijn kennis en wijsheid? En wat houdt hij geheim voor het slotdeel?
Jonkheer Richard, Nachtraaf, wordt opgenomen door de gevaarlijke ruiters van de zwarte Orde. Hij raakt hierdoor zijn zicht kwijt, maar zijn andere zintuigen worden sterker. Ze gaan op zoek naar het harnas van de Gorvaten. Hun ultieme doel is het uitroeien van de Gorvaten, maar is dit ook wat Nachtraaf wil en wie is de Nachthand?
Prinses Romée begint haar reis naar Marchovelle. Om eindelijk koningin Heerle te ontmoeten. Tijdens deze reis gebeuren er ook allerlei vreemde dingen. Er bereikt haar zelfs een bericht van het overlijden van een bekende.

Gerard heeft een vlotte, beeldende en humoristische schrijfstijl. Met een vleugje fantasie is deze reeks, Noordertorens van razernij, een ware wereld geworden. Er worden weer nieuwe karakters toegevoegd aan de reeks en het verhaal wordt nog gehiemzinniger en duisterder. Ik kan niet wachten op het slotdeel.

Mijn favoriete karakters in het boek zijn Nachtraaf en Michelle. Nachtraaf, voorheen Jonkheer Richard, is een heel belangrijk persoon in dit boek. Hij beleeft een spannende verhaallijn met de ruiters van de zwarte orde. Over Michelle kom je een aantal dingen te weten, die het verhaal nog mooier en spannender maken.
Dit boek is geschikt vanaf een jaar of 10.

Meer recensies van Monique Markus