Dark sprookje

Touch her and die
Fake marriage
Dark
Step brother and sister

Verhaal 3 uit de sprookjesbundel van Emma Anna. Dit is tot nu toe mijn favoriet maar ik moet er nog twee lezen.
Hannes en Geike, zo worden de personages genoemd in dit verhaal. Op het begin heb ik even moeten puzzelen met hoe de familie banden nou in elkaar zaten. Maar uiteindelijk wordt het duidelijk hoe de vork in de steel steekt. Hannes en Geike zijn stiefbroer en -zus van elkaar. Door hoe hun verleden is gelopen en de veranderingen die beide daardoor mee hebben gemaakt bij hunzelf heeft Geike een enorme hekel aan Hannes gekregen en Hannes ook aan Geike. Op een dag wordt Geike verplicht om met haar stiefvader mee te gaan om uitgehuwelijkt te worden. Alleen is Hannes het hier niet mee eens en besluit achter hen aan te gaan. Het verhaal wordt vanuit beide hun perspectief verteld waardoor er meer diepgang ontstaat en ook meer begrip is voor de dingen die gebeuren of worden gezegd.

Dit verhaaltje is wel echt DARK, heeft flink grof taalgebruik en bevat thema’s die als schokkend of traumatisch kunnen worden ervaren. Wees dus gewaarschuwd als je aan dit boek begint.

Meer recensies van Moon.leest

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.