Een echte feelgood
Ik ontving dit boek in ruil voor een recensie.
Ondanks ik 'Vergiffenis' van Saskia Schouten had gelezen en niet bijster enthousiast was wilde ik dit boek van haar toch ook oppakken; want wat kan er nu misgaan met een boek over katten als je van katten houd? En wat ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt!
Hoewel er weinig echte katten in het hele verhaal voorkomen, ze zijn er wel maar spelen niet een erg grote rol, heb ik enorm van dit boek genoten.
Er zijn voor mij toch ook wat minpuntjes, toen ik de flaptekst las had ik het idee dat het grootste gedeelte van het verhaal zich in Jeruzalem zou plaats vinden, maar niets is minder waar want het is maar een derde en de rest is op de camping. Ik snap dat je opbouw nodig heb naar je verhaal, maar dit vind ik wat ongelijk verdeeld. Er gebeurd natuurlijk heel veel op de camping en dat is ook erg leuk, maar daar komt weinig kattenliefde naar voren.
Het andere wat ik wat minder vond was hoe Miranda op de mannen in het verhaal reageert. Ze is bijvoorbeeld eerst vrij negatief over Marco en dan ineens vind ze hem toch wel leuk. Ik vond dat niet helemaal uit zijn verf komen in dit verhaal.
Over het grote geheel ben ik wel erg blij dat ik het boek heb gelezen. Het verhaal liep lekker, ik kon meeleven met de personages en er gebeurde genoeg om mijn aandacht erbij te houden.
Iedereen die van romantische feelgoods houd zou dit boek moeten lezen.