Advertentie

De Valentines is een nieuwe serie van YA auteur Hollie Smale, bekend van Geekgirl. Licht camera liefde is deel 1 van deze serie en gaat over Hope.

Hope is bijna 16 en komt uit een beroemde acteursfamilie. Later als zij groot is wil ze ook actrice worden, maar tot haar 16e mag ze van de familie nog niet in de media treden. Ze moet nog even wachten tot ze 16 wordt. Maar Hope kan niet wachten. En daarnaast is ze op zoek naar haar ware liefde. Daar kan ze voor haar 16e wel op naar zoek gaan. Gaat het Hope lukken om haar ware liefde snel te vinden?

Als eerste vind ik de opmaak van het boek heel mooi. De cover is mooi fleurig, maar daarnaast is de binnenopmaak voorzien van leuke passende tekeningen.
Ook de schrijfopmaak is origineel gedaan. Hope will actrice worden en hoofdstukken beginnen dan ook met een bepaalde scene die in Hopes fantasie afspeelt, maar later pas echt plaatsvindt, … maar dan op de daadwerkelijke manier. Ook is Hope veel met horoscopen bezig en hier linkt ze veel naar, dit maakt haar personage mooi beeldend en levendig.

De schrijfstijl van Holly Smale leest lekker vlot en je zit dan ook al heel snel in het verhaal. Hoofdpersonage Hope is een leuk en schattig personage waar je als lezer mee gaat leven, want ze is nog zo lekker naief en goedgelovig. Hope is wel geloofwaardig neergezet en in de loop van het verhaal maakt ze een mooie groei mee, zie je haar iets volwassener worden. Haar zussen en broer zijn bijpersonages, maar eigenlijk weet ik na het eerste deel van deze serie nog niet zo veel over hen. Daar ben ik wel heel benieuwd naar geworden en ik kijk dan ook al uit naar deel 2 van deze serie.

Reacties op: Dit gaat een leuke nieuwe serie worden van Holly Smale

61
Licht, camera, liefde - Holly Smale
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker