Advertentie

In De Zilverweg gaat Lelle op zoek naar zijn verdwenen dochter Lina. Ze verdween aan een bushalte langs de Zilverweg en niemand kwam ooit te weten wat er met haar gebeurde. Maar Lelle is vastbesloten om zijn zoektocht nooit op te geven. Niet ver van de Zilverweg komt Meja met haar moeder wonen. Wat is het verband tussen deze tiener en de verdwenen Lina? En dan verdwijnt er opnieuw een meisje.

De sfeer in dit boek is het eerste wat opvalt bij het lezen. Al vanaf de eerste pagina’s word je in het donkere verhaal getrokken. Zelfs tijdens de zomermaanden lijkt het er steeds donker en guur. Hoofdpersonage Lelle draagt een zwaar verdriet met zich mee dat Stina Jackson heel goed kan overbrengen op de lezer. Hierdoor moet je wel even de tijd nemen om te wennen aan het donkere en negatieve van dit verhaal. Maar eens je in de sfeer zit laat het verhaal je niet meer los.

De Zilverweg is vlot geschreven met korte stukken die telkens wat meer vertellen over de verschillende personages. Zo gaat het boek nooit echt vervelen. Geleidelijk aan krijg je meer informatie die leidt tot een spannende ontknoping.

Een echte verrassing is het einde niet en er blijven toch wel wat losse eindjes over. Maar De Zilverweg geeft tijdens het lezen het gevoel dat het verhaal belangrijker is dan de ontknoping. Hierbij leer je de personages niet grondig kennen. Maar wel net voldoende om enkele zware thema’s in dit boek te begrijpen.

De Zilverweg is een donker verhaal dat je geleidelijk aan leidt naar de duistere ontknoping. Een ideaal boek om te lezen tijdens enkele grauwe regenachtige dagen.

Reacties op: Donker en spannend verhaal

70
De zilverweg - Stina Jackson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker