Advertentie

Vincent, Jules, Sylvie en Sam zijn allen werkzaam bij de firma Stanhope. Het zijn collega’s die onverbiddelijk zijn in hun werk en ten opzichte van elkaar, ze zijn de perfecte carrièremensen. Nu zitten ze samen vast in een lift die werkt volgens het principe van een escaperoom. Maar wat heeft dit te maken met het verhaal van Sara, ooit een collega van het viertal?

De escaperoom wisselt continu tussen twee perspectieven: dat van de vier collega’s die vastzitten in een lift en het perspectief van Sara. Op deze manier krijg je beetje bij beetje meer informatie over een verleden dat de vijf samen deelden bij de firma Stanhope.

Al snel zit de sfeer in dit boek goed. Je wordt meegezogen in de meedogenloze wereld van een firma met strakke deadlines en quasi onrealistische verwachtingen aan zijn personeel. Megan Goldin omschrijft dit heel duidelijk waardoor je een goed beeld krijgt van de setting van dit verhaal. De verschillende personages worden afwisselend wat diepgaander beschreven, waarbij je meer informatie krijgt over hun persoonlijke situatie en hun rol bij de firma. De personages worden met net voldoende diepgang beschreven, waardoor je je betrokken voelt bij hen.

Het idee van de lift als escaperoom is best wel origineel. Het is niet zo dat het boek heel spannend is, maar dat maakt de auteur goed met het verrassende plot. Het verhaal van Sara en de onderlinge discussies in de lift maken duidelijk dat er de laatste jaren enkele vreselijke dingen gebeurd zijn. Goldin zorgt er met haar vlotte schrijfstijl voor dat je nieuwsgierig bent naar wat er juist gebeurde en hoe dit verhaal zal aflopen. Je blijft verder lezen om zo snel mogelijk de ontknoping te weten te komen. En deze stelt dan ook zeker niet teleur.

De escaperoom is een originele thriller in een hedendaagse context. Zeker een aanrader.

Reacties op: Originele thriller in hedendaagse context

267
De escaperoom - Megan Goldin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker