Wauw

Nicky Rook 21 februari 2026
Wat was dit een prachtig en ontroerend boek. Elvis is een personage wat door Marlies ontzettend goed geschreven is. Voor een meisje op haar leeftijd heeft ze al ontzettend veel meegemaakt.

Marlies neemt ons mee in het verhaal van Elvis. Elvis woont samen met haar moeder en zusje in een huis. Vader is na de scheiding naar Parijs vertrokken om daar te werken. De moeder van Elvis is geen gemakkelijke. Ze grijpt steeds vaker naar de fles. Elvis is dan vaak in haar dronken buien de sjaak. Elvis wordt vernederd, uitgescholden en mishandeld.

Elvis vindt allerlei spullen die ze meeneemt naar de caravan die ze als plek heeft waar ze zich terug kan trekken. Op een dag vindt Elvis een schildpad. Deze neemt ze mee naar Joop, de buurman met wie ze een ontzettend goede band heeft. Elvis geeft de schildpad de naam Simon. Elvis en Simon kunnen met elkaar praten. Zo voelt Elvis zich minder alleen

Wanneer ze later Sid, haar nieuwe buurjongen ontmoet, laat Elvis steeds meer haar masker vallen. Sid komt steeds 'dichterbij' en daardoor kruipt Elvis steeds meer uit haar schulp. Stukje bij beetje weet Elvis zichzelf weer te hervinden. Van de mensen om haar heen leert ze dat ze er gewoon mag zijn. Ondertussen wordt de situatie thuis er niet gemakkelijker op.....

De manier waarop Marlies dit boek heeft geschreven is waanzinnig goed. Je wordt vanaf de eerste bladzijde in het boek getrokken en je vliegt erdoorheen. Het verhaal zit vol spanning, humor, woede, angst, verdriet en blijdschap. De hartverwarmende band tussen Joop en Elvis is ook werkelijk prachtig. Hoe die twee met elkaar kunnen is zo bijzonder om te zien. Het is ook mooi hoe Elvis steeds meer van zichzelf laat zien door Sid.

Meer recensies van Nicky Rook