Herken je patronen en ga aan de slag met je heling.
How to do the work' is een dik boek met een kleurige kaft. Ik ken Nicole Lepera van haar youtube kanaal en ik wilde graag de diepte in gaan met haar materie.
Ze is een psychologe en die kennis combineert ze met haar holistische benadering. De opzet van het boek is erop gericht dat je de tools krijgt om jezelf beter te begrijpen en jezelf te helpen zodat je niet alleen afhankelijk bent van een therapeut.
Haar schrijfstijl is heel toegankelijk, het boek leest makkelijk weg terwijl ze toch diepe onderwerpen aansnijdt. Ze geeft tussendoor opdrachten die makkelijk toe te passen zijn. Ik vind het prettig dat ze haar levensverhaal vertelt en hoe zij haar eigen helingsproces heeft aangepakt. Ze gebruikt haar verhaal en de verhalen van haar cliënten om haar strategieën uit te leggen en uit te diepen.
Ik heb haar boek nu één keer gelezen en ik ben onder de indruk. Ik heb meerdere zelfhulpboeken en psychologie boeken gelezen en dit boek voelt voor mij heel compleet. Ook omdat ze onderwerpen aanpakt die in therapie gebruikt worden maar ze maakt ze praktisch en tastbaar zodat je ermee zelf mee aan de slag kunt.
Dit is een boek wat ik vaker ga lezen en de volgende keer ga ik me richten op de opdrachten. Heel interessant boek. Aanrader.