Aanrader!

Dit boek ontving ik van auteur én vriendin Elke op haar Boekenfeestje in September in Utrecht.
Een keileuk feestje overigens!

Na het lezen van haar eerste boek Socrates op sneakers, waar ik zeer van genoot, was ik erg benieuwd wat mij te wachten stond.
En ik kan niet anders zeggen dat ze weer vakwerk heeft afgeleverd. Ze zegt het zelf ook in haar boek, denkwerk en de materie erom heen heeft een enigszins stoffig imago. Je wordt wazig aangekeken als je zegt dat je begonnen bent met 'mentaal squatten' zoals Elke dat noemt, oftewel je brein trainen.
De manier waarop het in dit boek wordt overgebracht is voor eenieder goed behapbaar en is gewoon erg goed gedaan. De humor en grappige anekdotes die tussendoor te lezen zijn, maakt het geheel verre van stoffig.
Wat mij betreft zou dit boek input moeten zijn voor onderwijs instellingen en organisaties, hoe eerder wordt begonnen met goed denkwerk, hoe beter. Het verschaft inzicht in jezelf, je gedrag, bewustwording en zorgt voor diepere, waardevolle gesprekken.
Naast de diverse oefeningen in het boek, tref je tevens achterin het boek nog tal van oefeningen om mee te gaan zitten met een kop thee, papier en een pen.
Een mooie quote die mij uit het boek is bijgebleven is de volgende:

Modern luxury is the ability to think clearly, sleep deeply, move slowly and live quietly in a world designed to prevent all four.

Dank je wel Elke, dat er nog maar meer mooie boeken mogen volgen in de toekomst!

Meer recensies van Nina Boekenblogger.nl

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.