Het Diamanten Rijk

Nina&Jennifer Nina&Jennifer
6 mrt 2022

“Ze kijkt vastberaden een compromisloze toekomst tegemoet. Een gesloten lotsbestemming.
Een diamanten rijk.”

Na een grote tragische gebeurtenis is Emilia iets wat ze nooit had verwacht: de koningin van Constantië.

Over Emilia: “Ik ben geen sierlijk juweel dat wordt afgemeten aan zijn zuiverheid, zeg ik tegen mijzelf terwijl ik de trappen van het landhuis op loop. Ik ben een diamant, gevormd uit de donkerste mineralen en met een onbreekbare kracht, sterk genoeg om tradities af te kunnen schudden en weerstand te bieden aan afkeurende blikken.”

In dit laatste deel leren we Emilia en al haar emoties echt kennen. Waar ze gekroond is tot koningin blijft ze voor mij als lezer een normaal meisje. Ze neemt me mee in al haar gevoelens en gedachten. Hoop en vrees. Daarnaast zet Julie Johnson haar neer als een krachtig en sterk personage. Een meisje dat overwint en voor haar eigen keuzes staat, maar het laat ook zien dat het leven soms dingen in petto heeft waar we niet altijd zelf invloed op hebben.

“Het maakt niet uit wie je bent, het maakt niet uit wat ze over je zeggen als je deze wereld verlaat… uiteindelijk gaat het om wat je doet als je hier bent.”

Ik vond het heel fijn om in dit deel weer verblijd te worden met de komst van Chloe en Carter. Het gaf het verhaal voor mij weer warmte en verbinding. Een extra dimensie en weer het gevoel dat deel 1 mij ook gaf. Een stukje verlangen en intimiteit in het verhaal.

Daarnaast zit ook dit deel wederom vol onverwachte wendingen en onvoorspelbare intriges. Spanning en sensatie. Met mijn mond open van verbazing, werd ik als lezer tot de laatste bladzijden vastgehouden en opgeslokt in het verhaal. Ik ben verliefd op deze serie!

“Niets is voor eeuwig, Emilia. Stenen kastelen niet. De arbeiders die ze steen voor steen hebben opgebouwd niet. Niet de soldaten die de muren verdedigen met speren en bogen. Zelfs de koningen en koninginnen die erin woonden niet. De tijd wist ons uiteindelijk allemaal uit.”

Er was eens… een sprookje waarin we allemaal willen wonen! Ik smeek Julie Johnson om een Spin off-serie te schrijven!

Meer recensies van Nina&Jennifer