Een pageturner die tot nadenken stemt

Noortjebruins 28 december 2025
Wat een geweldige pageturner heeft Angelique Haak opnieuw geschreven. Vanaf de eerste pagina word je het verhaal ingetrokken en laat het je niet meer los. Het is een thriller die niet alleen spannend is, maar ook tot nadenken stemt. Een boek dat je blijft bezighouden, ook nadat je het hebt uitgelezen. En ik ben van mening dat dat goed is, gezien het thema femicide.
Na de laatste bladzijde moest ik echt even bijkomen. Het kostte me tijd om los te komen van de gebeurtenissen en de hoofdpersonages, Claire en Demi, die zó levensecht zijn neergezet dat het voelt alsof je ze persoonlijk kent. Hun emoties, ontwikkeling en keuzes blijven doorwerken en maken het verhaal extra indringend en confronterend. Want het kan ook jou, of iemand in jouw omgeving, overkomen. En dan? Wat zou jij doen? Waar ben je toe in staat?
Wat deze thriller voor mij bijzonder maakt, is dat het thema op een invoelbare, krachtige en aangrijpende manier wordt verweven in het verhaal. Je voelt waar het naartoe gaat, maar je wílt het niet. Tegen beter weten in blijf je hopen… Het boek laat zien hoe actueel en urgent dit onderwerp is. Juist daardoor is het meer dan alleen een spannend verhaal; het zet aan tot reflectie en gesprek.
Ik hoop dat dit boek alle aandacht krijgt die het verdient, net als het onderwerp dat zo raak door Haak onder de aandacht wordt gebracht. Een thriller die je niet zomaar weglegt en je nog lang bijblijft.

Meer recensies van Noortjebruins