Een schitterend boek over een moeilijk onderwerp.
Zelden een boek gelezen dat zo duidelijk weergeeft wat te verwachten valt van het hele proces dat de diagnose dementie teweeg brengt.
‘Het hart wordt niet dement’ leest als een trein; het is niet geschreven in een academische, maar in gewone, eenvoudig te lezen taal; en de vele voorbeelden maken dat je je altijd wel in diverse situaties herkent.
Enig minpuntje vond ik de beknoptheid van de paragraaf over opname van de dementerende persoon en alles wat dat kan betekenen voor naasten.
Voor de rest vind ik dit boek een grote aanrader voor iedereen die te maken heeft van dementie!