Advertentie

In Huize Biltmore woont meneer Vanderbilt, met zijn vrouw en sinds kort hun dochtertje, baby Nell, en een heleboel bedienden. Ze had ook een maatje, Braeden, de neef van meneer Vanderbilt, maar die is naar New York gestuurd om naar school te gaan. Ze mist hem, en ontdekt al snel dat hij haar ook mist, maar wat moet dat moet. Dus staat Serafina er alleen voor als haar voorgevoel juist blijkt: er staat iets te gebeuren. Iets onheilspellends..

Het begint met de komst van een groot gezelschap op Biltmore, voor de jaarlijkse jacht. Dan komt Braeden onverwachts terug en ze hebben een fijne avond aan het meer, waar Braeden vertelt over de sterren die ze aan de hemel zien. Die avond zien ze hoe een wit hert neergeschoten wordt. En het is niet het laatste wat ze gezien heeft van het hert!

Meneer Vanderbilt is ook bang, al weet ze niet waarom. Maar hij vraagt haar om vlakbij de kinderkamer te komen slapen, zodat ze de boel in de gaten kan houden. Ze moet ook met de gasten eten. In de eetzaal kan ze de gasten goed bestuderen: Jess, een jong meisje lijkt speciale aandacht voor haar te hebben, net als Luitenant Kinsley. Maar Serafina voelt dat ze meer moet letten op kolonel Braddick, een oudere man die zit op te scheppen over wat hij zoal aan dieren geschoten heeft, en wat hij van plan is hier op het landgoed te schieten. Daar schrikt Serafina van: want de bergleeuwen, dat zijn haar broertje en zusje! Ze moet hen waarschuwen!
Daar loopt het helemaal fout. Ze raakt betrokken bij een gevecht, waarbij behalve de jagers ook mysterieuze wezens betrokken zijn. Wie zijn dat? Wat gebeurt er toch allemaal?

Ook het vierde en helaas laatste avontuur van Serafina is superspannend.
Kan ze wijs worden uit de chaos die langzaam ontstaat? Moet ze alles alleen oplossen? Wat is de betekenis van de sterren, zoals die in de titel staan?


Net als de eerdere boeken is dit boek voor de betere lezer. Het is namelijk niet alleen een actie en fantasyverhaal, Serafina is een interessant meisje met bijzondere gedachten.

‘Als alle paarden in de stal uit zichzelf precies deden wat ze moesten doen, had je dan nog wel een paardentrainer nodig? Als alle zielen in de kerk al engelen waren, wat moest de pastoor dan nog doen? Als een baby voor zichzelf kon zorgen, zou de moeder dan net zoveel van hem houden? Het leek wel of de mens er naar verlangde dat alles probleemloos verliep, maar dat hij dat diep vanbinnen eigenlijk toch niet wilde.’

Ook de stijl is niet altijd makkelijk. Beatty is er blijkbaar dol op om het huis Biltmore en de omgeving goed te beschrijven. Een landgoed met een kast van een landhuis, dat ziet er dan ook heel anders uit dan wij nu kennen en dat is de moeite waard om over te lezen, al zal de jonge lezer er misschien niet op zitten wachten.

'De ivoorkleurige kalkstenen treden van de grote trap glansden in de ochtendzon. Aan de ene kant had je de elegante smeedijzeren balustrade met ingewikkelde krullen en aan de andere kant de rondlopende overvloed aan ramen. De trap draaide omhoog langs alle verdiepingen van het huis, en in het midden van de spiraal hing een enorme, uit verschillende lagen opgebouwde smeedijzeren kroonluchter.'

Ook leerzaam, net zoals de verhalen rondom de sterren aan de hemel heel leerzaam zijn.

Serafina is een herkenbaar karakter, ze is ook een eenzaam en onzeker pubermeisje, dat vrienden nodig heeft. En het verhaal zit wel degelijk vol actie en magie. De korte hoofdstukken maken dat je steeds denkt: nog eentje, en voor je het weet heb je het hele avontuur gelezen!
Jammer dat het na deze vier boeken gedaan is…

Reacties op: Mooie magie

11
Serafina en de zeven sterren - Robert Beatty
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners