Originele mengeling van SF en Fantasy
De auteur heeft een heel goede plot uitgewerkt. Het is een originele mengeling geworden van SF en fantasy. In een duidelijk verzonnen wereld, worden toch gewoon de regels van de chemie en de natuurkunde gevolgd. Niet alles wordt helemaal verklaard, wat ik ook heel goed vind, omdat het wat mysterie behoudt.
De keerzijde is dat ik nogal wat pagina's nodig had (bijna 100) om door het verhaal gegrepen te worden. Daarnaast voelt het bij de scenes met veel actie alsof de emoties een beetje alle kanten op vliegen. Ik neem dat iemand in zulke situaties vooral probeert te overleven en niet allerlei diepe gedachten heeft.
De schrijfstijl is verder goed, maar ik kon me nergens echt goed met een hoofdpersoon identificeren.