De belofte van deel één wordt niet ingelost

Oskar Klooster 05 augustus 2025
Ik heb echt naar dit deel uitgekeken nadat ik deel 1 had gelezen, maar ik moet helaas concluderen dat de serie voor mij hier eindigt.
Dit boek is bijna één lange actiescène, wat erg gaat vervelen. De verwondingen die de helden oplopen zijn nog niet geheeld of ze worden alweer door de lucht geslingerd. Bovendien vind ik dat ze we heel zware klappen overleven. Dat ze op die momenten ook nog allerlei bespiegelingen op hun eigen functioneren kunnen uitvoeren is zonder meer uitzonderlijk.
Daarnaast ben ik persoonlijk niet gecharmeerd van de lange stukken waarin men in de ayemwereld rondvliegt. Deel 1 had dat niet en was daarmee veel sterker. De magie was daar heel subtiel aanwezig, maar in dit deel voert het bijna de boventoon.
De wereld die de auteur bedacht heeft is heel bijzonder en goed doordacht, maar ik heb het idee dat alles in dit boek nu al is uitgelegd, waardoor ik geen behoefte heb aan het lezen van de geplande delen 3 tot en met 10.
Het boek is verder wel goed geschreven, met uitzondering van het einde, wat qua emoties van de hoofdpersonen echt alle kanten op vliegt.
Ook storend is het grote aantal personen dat geïntroduceerd wordt. Als de auteur daar dan een half boek later op terugkomt, zonder enige herhaling, weet ik het echt niet meer.
Wat mij betreft is de belofte van een mooie serie met dit tweede deel helaas teniet gedaan.

Meer recensies van Oskar Klooster