Goede plottwist!
Dit was het eerste boek dat wij hebben ontvangen voor de worldofthrillers boekenclub van HarperCollins. Ik ben nog steeds super dankbaar dat ik hier onderdeel van mag zijn.
We volgen Margo en haar partner. Ze zijn al lange tijd op zoek naar hun droomhuis. Na elf mislukte biedingen hebben ze nog steeds geen sleutel kunnen bemachtigen. Vooral Margo is vastberaden om dit huis te krijgen. Ze is het kleine appartement meer dan zat en droomt van ruimte, rust en een frisse start. Ze wil koste wat kost verder.
Maar de vraag blijft: hoe ver is ze bereid te gaan om dat voor elkaar te krijgen?
Het is een actueel thema: de oververhitte huizenmarkt. Ons allemaal niet onbekend, al is het maar via verhalen van familie of vrienden die fors moesten overbieden of weer achter het net viste.
Het beste bod wordt verteld vanuit Margo’s perspectief. Qua gedrag praat ze echt recht wat krom is. Haar ideeën worden steeds gekker. Je blijft je afvragen “hoe ver gaat ze?" Creatief is ze in elk geval zeker.
De thriller begint rustig en zuigt je langzaam het verhaal in. Er zit bovendien een vleugje humor in, vooral door Margo’s cynische opmerkingen.
De hoofdstukken zijn kort en bondig, het leest lekker weg. Er gebeurt genoeg om je aandacht vast te houden. Helemaal als een razende pageturner voelde het misschien niet, maar de uitwerking is geniaal. Ik had zelf al verschillende scenario’s bedacht, maar deze zag ik eerlijk gezegd niet aankomen. De plottwist is dus sterk gevonden.
Het verhaal laat zien wat er gebeurt wanneer verlangen langzaam verandert in een allesoverheersende drijfveer/obsessie vanuit wanhoop. Het is een actuele thriller die lekker vlot leest. Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Naar mijn mening een goede aftrap van de boekenclub!