Beklemmende thriller
Het meisje zonder stem gaat over Alice. Alice kan niet praten en leeft geïsoleerd. Haar leven speelt zich af binnen vier muren. Zij heeft met niemand contact, totdat Hailey naast hen komt wonen. In het geheim heeft Alice contact met Hailey via het raam met gebarentaal. De vader van Alice is verkoper en is voor zijn werk vaak op reis door het hele land Op een dag komt haar vader thuis met slecht nieuws. Haar vader is terminaal ziek en op zijn sterfbed bekend hij iets gruwelijks. Alice besluit op onderzoek uit te gaan om de waarheid boven tafel te krijgen.
Het boek begint met het opgesloten leven van Alice. Daarna staat het boek in het teken van het ontrafelen van het geheim van haar vader.
Het verhaal ontplooit zich stukje bij beetje. In het eerste deel kruip je echt in de huid van Alice. Je krijgt goed het gevoel mee van de opsluiting en eenzaamheid. Je voelt zowel haar angst als nieuwsgierigheid voor de wereld buitenhuis. Ik vond dat het leven, gedachten en gevoel van Alice goed op papier zijn gezet. Het zet de beklemmende sfeer goed neer.
De ontknoping van de daden van Alice's vader bevat de nodige plottwist en geeft meer een thriller vibe. Hoewel ik niet voortdurend op het puntje van mijn stoel zat, bleef ik wel benieuwd naar hoe alles zou aflopen.
De schrijfstijl van Sandra J. Paul is toegankelijk en vlot. Ik vloog door het boek heen en was geboeid.
Al met al is het geen razend spannende thriller, maar er hangt wel een zekere mysterie gedurende het hele boek. Naar mijn mening een aanrader als je houdt van psychologische beklemmende thrillers.