'Vernieuwende schrijfstijl en erg toegankelijk'

Paula Heeger Paula Heeger
22 mrt 2017

*** Rimpelgeweld in het kort
In een landhuis net buiten Amsterdam woont Britten, samen met vijf vrienden. Ze leven in hun eigen bubbel, een soort betoverende wereld, met Britten aan het hoofd. Met mooie verhalen worden de vrienden ingepakt, en ze geloven er allemaal in. Maar ja, er is ook nog de buitenwereld waar ze onvermijdelijk mee te maken hebben. In Rimpelgeweld lees je hoe hoofdpersoon Kink onderdeel is van deze ‘kleine vlucht vogels’ – ze vliegen lange tijd synchroon, maar of dat zo blijft is maar de vraag.***Korte alinea’s en duidelijke taal
Wat me als eerste opviel aan Rimpelgeweld is dat het in korte alinea’s is opgedeeld. Soms een zin, soms een bladzijde of drie. Ik vond dat erg prettig lezen. Daarnaast is het duidelijk en gemakkelijk leesbaar, wat de roman toegankelijker maakt voor iedereen.

In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl en de korte alinea’s, maar naarmate het verhaal vordert raak je eraan gewend. Alle alinea’s passen op een of andere manier goed bij elkaar, over sommige stukjes moet je even nadenken en andere delen snap je pas later helemaal

Mijn hele recensie lezen? http://mustmag.nl/recensie-rimpelgeweld-menno-van-der-veen/.

Meer recensies van Paula Heeger