Een heerlijk kinderboek dat actueel blijft
Eindelijk mag ik mijn review van Ruby Crusoe met jullie delen!Met de leeslcub van Ilona van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff mocht ik wederom een heerlijk boek lezen. En waar half Nederland Kevin Hassing al heeft gezien bij Expeditie Robinson, heb ik het programma nog nooit gezien en ging ik er helemaal open in. Aangezien ik zeker niet bang ben voor avontuur, was ik weer van de partij.Als je mij een beetje volgt, dan wist je al dat ik echt enthousiast ben over dit boek. Ik heb veel ervaring met prentenboeken (een verzameling van meer dan 1000) en bij het geven van mijn NT2-lessen gebruik ik, voor welk niveau ook, graag boeken. Nu vallen de boeken waar kinderen zelf mee aankomen echt niet altijd in mijn straatje. Veel gevloek, taalfouten die 'erbij horen' en niet begrepen worden door mijn doelgroep maar wel overgenomen worden... Ik voel me net mijn oma maar sommige dingen waren - naar mijn mening - vroeger écht beter. Maar toen kreeg ik dit boek van Kevin Hassing onder mijn neus. Wat een heerlijk kinderboek vol avontuur, nieuwe informatie die toch begrijpelijk op papier staat en lekkere spanning. Niet alleen had ik dit boek als kind geweldig gevonden, als juf heb ik ook echt genoten van dit boek. Mijn favoriete auteur heeft als slogan op al haar boeken 'Wegdromen met een verhaal dat je raakt' staan. Nou, wat mij betreft is dat ook zeker van toepassing op dit boek.Naast heel wat grappen en lachwekkende situaties zitten er ook meerdere wijze lessen in het boek, die ik erg kon waarderen. Wat ik ook erg fijn vind is dat 'alles wat kan verouderen' er niet in zit, waardoor dit boek over een eeuwigheid voor mijn achterkleinkinderen nog steeds actueel is om te lezen.De geluiden van de vernedervink gingen mij wel wat irriteren, al denk ik dat kinderen de herhaling en voorspelbaarheid juist zullen waarderen. Dit boek eindigt met een lekkere cliffhanger, waardoor ik extra benieuwd ben naar het tweede deel. Hopelijk wordt het volgende verhaal snel uitgebracht en is dat net zo'n feestje om te lezen!Ik geef Ruby Crusoe - Het vertrek van Kevin Hassing 4,5 ster.