Advertentie

Toen Rachel van Charante ziek werd en niet langer voor een baas kon werken besloot ze haar passie te volgen; schrijven. Voor haar debuut 'Het Schuilhuis' dook ze de geschiedenis in met als resultaat een verrassende mix van een thriller en oorlogsroman.
Het is 1944 en Victoria van Coevorden droomt van een leven als modeontwerpster, wil veel van de wereld zien. De financiële problemen van haar ouders dwingen haar echter tot een huwelijk met Robert, een jeugdvriend uit een steenrijke familie. Tijdens een vroege ochtendwandeling is Victoria getuige van het neerstorten van een gevechtsvliegtuig en ze redt de piloot, Andrew. Ze biedt hem onderdak in hun schuur waar ze hem gedurende een aantal weken verpleegd. Robert en haar ouders weten van niks en hem verborgen houden wordt steeds moeilijker. Maar Robert heeft ook een geheim en als Victoria daar achterkomt bedenkt ze een plan.
Naast het verhaal van Victoria lees je ook het verhaal van Iris, een jonge journaliste uit Noord Holland. Zij heeft in een antiek buikkastje gekocht bij een antiquari in Lochem en vind daarin een oud tabaksdoosje met twee foto's, gedateerd 1940. Ze plaatst een advertentie in de plaatselijke krant om te achterhalen van wie ze zijn.
Wanneer Victoria deze advertentie leest besluit ze haar jarenlange verborgen geheim te onthullen. De levens van Victoria en Iris kruisen zich en samen brengen ze de geschiedenis opnieuw tot leven.
Rachel van Charante is een jonge debutante maar wel een veelbelovende. In een vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken vertelt ze een prachtig historisch verhaal. De verhalen van Iris en Victoria wisselen zich per hoofdstuk af, wat de vaart goed in het verhaal houdt. Elk hoofdstuk sluit af met een cliffhanger waardoor het wegleggen van het boek eigenlijk geen optie is.
De personages zijn goed uitgewerkt, sommige karakters hadden een groter podium verdiend maar het deed niet af aan het verhaal. Met name het verhaal van Victoria is goed uitgewerkt en het is duidelijk dat van Charente haar research heeft gedaan. Waar veel oorlogsromans zich toespitsen op de jodenvervolging of het verzet en vaak een romantisch karakter krijgen, heeft Van Charante gekozen voor een thrillerelement. Een originele keuze die het verhaal een spannende twist geeft.
Dit debuut is veelbelovend, er mag nog wat aandacht besteed worden aan de schrijfstijl maar een volgend boek van Rachel van Charante heeft mijn aandacht!

Reacties op: Een fijne pageturner!

98
Het schuilhuis - Rachel van Charante
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken