Alsof ik live aanwezig was

PeterOole 22 juli 2024
Weer een mooie Historische Roman van Simone van der Vlugt.
Je waant je op plekken die bekend zijn: Middelburg, Voorne, Brielle, Heenvliet, Schiedam, Alkmaar.
Stuk geschiedenis over graaf WillemII en zijn zoon FlorisV, tante Aleid en andere familieleden. West-Friesland zal nooit meer een stuk Nederland zijn voor mij om zomaar doorheen te rijden.
Dat geldt ook voor Voorne waar ik woon ( Hellevoetsluis) Brielle waar ik 10 jaar gewerkt heb en de opgravingen in Maerlant met mijn klas bezocht heb. Schiedam waar ik mijn eerste 10 jaar in het onderwijs heb gestaan en diverse punten zo voor me kon halen tijdens het lezen van dit prachtige boek. Ik hoop dit in 2025 750 jarig ( 27 oktober) bestaan van Schiedam mee te vieren.

In 2025 is het 750 jaar geleden dat Schiedam stadsrechten kreeg van Aleida van Holland. Van 18 maart tot eind september 2025 vieren we met 750 de historie van Schiedam met een programma vol activiteiten voor en door alle Schiedammers.

Meer recensies van PeterOole

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.