Advertentie

Het verhaal begint met Melanie, een beroemde modefotografe. Zij reist regelmatig over de hele wereld om modefoto's te maken. Melanie is verloofd en staat op het punt van trouwen. Als Melanie van haar laatste reis terugkomt hoort ze dat haar verloofde een auto-ongeluk heeft gehad en in coma ligt. Melanie zit dag een dag aan zijn bed in het ziekenhuis tot ze bijna overspannen raakt. Op aanraden van haar moeder gaat Melanie een tijdje logeren bij haar oma Maria en haar overgrootmoeder Hanna. Zij wonen in een mooie villa in de buurt van Berlijn. De oma's runnen een museum in bijzondere kleding. Hanna vraagt of Melanie - om haar zinnen te verzetten - op zolder wat oude koffers en doen wil nakijken of er misschien nog iets bij zit voor het museum. Wat overblijft kan dan weggegooid worden.
Melanie stuit bij het uitzoeken van de oude spullen op een foto van twee meisjes met het opschrift "De"Seringenmeisjes". Zij vraagt haar Hanna naar de foto. Eén van de meisjes is Hanna. Het andere meisje Hanna's "zusje". De foto blijkt door Hanna met opzet daar te zijn neegelegd. De foto is een onderdeel van haar levensverhaal. Hanna wil haar levensverhaal kwijt voordat ze komt te overlijden. Hanna is al ruim in de 90. Haar levensverhaal heeft ze nooit eerder verteld en ze wil het graag kwijt aan haar achterkleindochter Melanie.
Hanna verteld over haar jeugd in Indochina en hoe ze is terechtgekomen in Duitsland. Een heel bijzonder verhaal dat je van het begin tot het einde blijft boeien.

Reacties op: Bijzonder boeiend boek.

413
De jasmijnzussen - Corina Bomann
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners