Kijkje achter de schermen
Heb je genoten van B&B vol Liefde afgelopen zomer? Dan vind je Blinde Obsessie van @maaikeboschauteur absoluut ook leuk.
In Blinde Obsessie krijg je een kijkje achter de schermen van het programma Matchmakers. Emma heeft in Italië een heerlijke B&B Il Sogno - de Droom. Terwijl zij gasten ontvangt, ontvangt ze ook 4 mannen die vechten om haar hart. Alle vier de mannen zijn erg verschillend: de stille Thomas, de extraverte Erik, de knappe Matteo en de mysterieuze Lars. De mannen komen na elkaar en nemen Emma mee op dates. Emma vindt het maar lastig, hoe moet ze een keuze maken.
Ondertussen gebeuren er mysterieuze dingen. Emma heeft het idee dat er snachts iemand haar opzoekt in haar slaapkamer en dan is er nog de droom uit haar verleden die weer terugkeert.
De schrijfstijl van Maaike Bosch maakt dat je helemaal in het verhaal zit. De hoofdstukken bij Emma haar B&B worden afgewisseld met de interviews voor het programma, herinneringen uit haar verleden en overpeinzingen van haar Bewonderaar. Al deze verhalen komen op spannende wijze samen in de laatste hoofdstukken.
Het begin vond ik vooral lezen als een roman, maar doordat ik wist dat het cosy crime was zocht ik toch bij alle karakters er wat achter. Ik zocht naar hints in de herinneringen uit Emma haar verleden en in de overpeinzingen. Toch was de ontknoping voor mij verrassend.
Ik kijk er naar uit om meer van Maaike Bosch te lezen, want dit verhaal beviel mij goed.