Veilig in het ziekenhuis?

PHen 13 mei 2025
Het boek Fatale Oplossing speelt zich af in het ziekenhuis. Een wereld waar ik normaal gesproken ver weg van wil blijven. Door de goede recensies en prachtige cover werd ik nieuwsgierig. Daarom was ik helemaal blij dat ik van @boekerij een recensie-exemplaar mocht ontvangen.

Chris Griffioen is een gedreven arts in opleiding, zij ziet de patiënten en behandeld ze als mens in plaats van als nummer. Na de operatie die zij mocht uitvoeren van haar begeleider, checkt ze dan ook even bij de patiënt. Die is in orde, tot Chris de volgende dag weer in het ziekenhuis komt en hoort dat ze is overleden. Gedreven als ze is, wil Chris de oorzaak achterhalen. De leiding van het ziekenhuis is het daar minder mee eens.

Als op de afdeling van haar vriendin Anne ook een patiënt overleed onder verdachte omstandigheden en Anne daarvoor geschorst wordt, bijt Chris zich helemaal vast in het onderzoek naar de vreemde gebeurtenissen in het ziekenhuis. Hierbij slaat ze, na enige strubbelingen, de handen ineen met de rechercheur. Ze ontdekken dat de patiënten door dezelfde medicatiefout overleden zijn. Maar wie kon er allemaal bij deze medicatie?

Het ziekenhuis, een plek waar je veilig hoort te zijn is een mooi decor voor deze thriller. Het verhaal is spannend en zet je een aantal keer op het verkeerde been als je zelf ook aan het meespeuren bent. Er zitten een aantal leuke personages in dit boek. Vriendin Anne is een steun, maar maakt zelf ook een groei door. Chris is het niet altijd met haar eens, maar ook haar keuzes kun je volgen.
Daarnaast gaat Chris enkele keren op bezoek bij haar opa, die rechercheur was in zijn werkende leven. De band die ze met hem heeft en de splinters van Chris eigen rugzak zijn mooi om te lezen. Wel heb ik het gevoel dat Chris' verhaal nog niet af is en hoop dan ook op een vervolg.

Meer recensies van PHen