Onverwachte wendingen

PHen 30 augustus 2025
Begin van de zomer deed Valerie Vaes een oproepje voor een zomerse blogtour voor haar boek 'onze prachtige puinhoop'. Ik had het geluk mee te doen en ook nog eens een gesigneerd exemplaar te winnen. Extra leuk.

Hoewel het ebook het verhaal al goed weergeeft, vind ik eigenlijk dat iedereen het boek moet kopen. Wat een prachtig uitvoering met mooi bedrukt boekblok waarbij de twee kleuren voor mij ook de zonnige en donkere kant representeren. De tekeningen in het boek hielpen bij de beleving.

Het verhaal gaat over Laura en Lucas. Wanneer Laura op een blinddate gaat blijkt er een veel leukere man in het café te zijn: Lucas. Ze kende hem al van vroeger, maar toen ze hem zag was het weer als vanouds. De relatie tussen Lucas en Laura is dan ook rooskleurig, zoals in de hoofdstukken met 'toen' beschreven wordt. Maar de hoofdstukken met nu geven aan dat een relatie ook hard werken is, zeker als Laura door een promotie meer van huis is en zelfs 's avonds moet werken. Toch willen beide werken aan hun relatie.

Een onverwachte gebeurtenis maakt dat Laura de liefde van haar leven wel eens kon gaan verliezen. Dit maakt haar liefde echter sterker dan ooit.
Deze gebeurtenis was voor mij heel anders dan ik verwachtte en eigenlijk heftiger. Het tweede deel was dan ook heel anders dan het eerste. Waar het eerste echt een roman was, zat er in het tweede deel veel meer diepgang. Echt heel mooi en krachtig beschreven. De emoties van Laura kwamen echt over en haar twijfel en worsteling heel krachtig.

Heel erg bedankt dat ik aan deze tour mee mocht doen.

Meer recensies van PHen