Vlot boek met een leuke verhaallijn

Pietjepuck 20 februari 2024
De verhaallijn speelt zich af in 1938, tijdens te oorlog. Gertie is een vrouw van eind 50 die in London woont. In het verleden had ze een boekenwinkel samen met haar man, die ze nu zelf runt sinds haar man is overleden. Er wordt haar gevraagd tijdens de oorlog een Duits kind, Hetty, in huis te nemen wat ze dan ook doet. Echter is het niet zo makkelijk om iemand in huis te nemen als ze had gedacht. Als de oorlog ook London raakt zet ze een leesclub op om de benauwde tijd door te komen.

Het boek leest vrij vlot weg. Het is heerlijk om jezelf onder te dompelen in het verleden als je er van houdt.
Ik had zelf wel meer van het boek verwacht. Zoals ik al zei leest het makkelijk weg en het verhaal is zeker leuk en niet saai of langdradig, maar ik miste wel de diepgang op sommige punten en bij sommige karakters.
Daarom geef ik dit boek 3 sterren.
In de toekomst zou ik nog wel meer van deze schrijfster lezen, want het was echt geen slecht boek!

Meer recensies van Pietjepuck