Het boek gaat over Mette. Mette heeft na een tragische gebeurtenis, het overlijden van haar vader, haar baan als officier van justitie weer terug opgepakt.
Haar eerste zaak na haar verlof is meteen een gruwelijke moordzaak waarvan een bekende van de familie het slachtoffer is.
Mette besluit het onderzoek aan een collega over te laten, omdat het slachtoffer te nauw betrokken is bij haar familie. Echter wil ze wel weten wat nu precies de connectie is tussen het slachtoffer en haar familie.
Samen met een journalist die een boek over het slachtoffer schrijft gaat ze op zoek naar antwoorden.

Ik vond het boek heel spannend beginnen doordat het begint met een hoofdstuk van het oogpunt van de moordenaar, maar daarna nam de spanning af. Dit was nodig om het verhaal goed te kunnen vertellen en het was niet saai. Nadat dit verhaal duidelijk was verteld nam de spanning weer toe en volgden de gebeurtenissen elkaar alweer snel op.
Het boek heeft een aantal plot twists. Alhoewel een aantal van deze plot twists erg voorspelbaar waren, vond ik dit niet vervelend. De andere plot twists waren namelijk zo verrassend dat ik met open mond van verbazing heb zitten lezen.
De personages zijn goed beschreven, waardoor je jezelf echt in hen kan verplaatsen en letterlijk het boek in wordt gezogen.
Er waren wel veel personages waardoor ik af en toe de draad kwijtraakte.

Al met al is het een zeer spannend boek en zou ik het zeker aanraden om te lezen als je van bloedstollende thrillers houdt!

Reacties op: Spannend boek met verrassende elementen

20
Stille dagen - Jeroen Guliker
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken