Leest lekker weg en laat je glimlachen om je eigen culinaire trekjes

Pietjepuck Pietjepuck
8 mrt 2025

Foodie van Adam Roberts is een leuk en luchtig boek over de wereld van eten en mensen die daar net iets te gek op zijn. Het verhaal volgt een hoofdpersoon die steeds dieper in de foodie-cultuur duikt, op zoek naar het perfecte gerecht. Daarbij ontmoet ze allerlei grappige en herkenbare types: mensen die denken alles over eten te weten, of die vooral bezig zijn met hun imago.
De personages zijn goed neergezet en vaak een tikkeltje overdreven, maar dat maakt het juist leuk.
Roberts laat zien hoe passie voor eten soms een beetje doordraait, en dat doet hij met veel humor en zelfspot.
De schrijfstijl is vlot en leest makkelijk. Het is geen ingewikkeld boek, maar wel eentje dat je met plezier uitleest. De humor en de scherpe observaties zorgen ervoor dat het nergens saai wordt.
Foodie is geen zwaar of diep verhaal, maar wel een vermakelijke kijk op onze eet- en levensstijl. Perfect om even te ontspannen en te lachen om herkenbare situaties – liefst met iets lekkers erbij. Ik heb er echt van genoten!

Meer recensies van Pietjepuck