Adam Roberts

Spots 1 beschrijving bewerken

Adam Roberts is een Engelse auteur en journalist. Hij studeerde filosofie, politicologie en economie aan de Oxford University en de London School of Economics. Hij was Zuid-Afrika-correspondent voor The Economist en later journalist 'international affairs' in Zuid-Azië, eveneens voor The Economist. Als journalist was Roberts getuige van onder andere de oorlogen in Oeganda, Congo en Sierra Leone. 

Hij werkte ook als consultant mee aan het BBC-drama over de Equatoriaal Guinee-samenzwering "Coup!". In 2006 publiceerde hij hierover de politieke thriller The wonga coup, het waargebeurde verhaal over deze groots opgezette samenzwering, waarbij macht en geld de basis vormden, ('wonga' is Londense 'slang' voor geld).
The wonga coup  wordt gezien als een spannende journalistieke rapportage die zich focust op de mannen die verantwoordelijk werden gehouden voor de coup. Het verscheen onder andere in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika, en in Nederland in 2007 onder de titel De wongacoup.

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Recensie tweeluik "The Aftermath"
19 augustus 2018
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken