Foodie

Amarins 14 oktober 2025
Isabella Pasternak houdt van eten. Ze geniet van de schoonheid van een perfect gekookt ei, ze dagdroomt over haar eerste maaltijd bij het beste restaurant in de stad en elke centimeter van haar kleine appartement is bezaaid met kookboeken.

Helaas is Isabella op staande voet ontslagen na een rampzalige livestream-demonstratie van soufflés bij het digitale eettijdschrift waar ze werkte. Dus als ze de kans krijgt om een celebrity-kookboek te schrijven met Hollywood-ster Molly Babcock neemt ze die met beide handen aan. Maar al snel blijkt dat hun karakters en doelen behoorlijk botsen en daarnaast lijkt Molly totáál niet geïnteresseerd in eten.

Foodie van Adam Roberts mocht ik van Hebben ontvangen in ruil voor een recensie. Hoewel ik de cover wat gemaakt vond was ik des te nieuwsgieriger naar het verhaal wat er achter zat.

Toen ik begon te lezen moest ik heel even wennen aan de schrijfstijl van deze auteur. Het ging allemaal niet al te vlot maar al snel werd dat anders. Er kwam steeds meer vaart in en steeds meer leuke details en gebeurtenissen. De spanning wordt opgebouwd en er komt steeds meer lekker eten aan bod. Het leest erg makkelijk en veel te gauw heb je het uit!

Wat heb ik genoten van Isabella en Molly. Twee dames die elkaars tegenpolen zijn. Maar daardoor ontstaat ook een erg leuk verhaal met hilarische situaties, een vleugje humor en heel veel eten. Beide vond ik erg leuk uitgewerkt.

De verhaallijn die dit verhaal heeft is mooi uitgewerkt. Verwacht geen hele grote diepgang maar wel een heel fijn verhaal om heerlijk te genieten, te lachen en soms ook in verbazing te vallen. De leuke wendingen laten je doorlezen en tot het einde blijf je geboeid. Het slot vond ik er één om te smullen. Wat een geweldig einde in een verhaal over mooie mensen, boeken en heel veel eten!

Foodie is een aanrader als je houdt van een super fijne feelgood die je lekker meeneemt in de wereld van koken, eten en hele fijne mensen met een vleugje humor en natuurlijk hartverwarmende liefde!

Meer recensies van Amarins

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!