Winterplein

Amarins 09 november 2025
Lotta probeert na een moeilijk jaar haar leven weer op te pakken. Ze krijgt een baan in een attractiepark, waar ze op het Winterplein kinderen fotografeert met Ollie de sneeuwman. Langzaam stelt ze zich open voor haar collega’s. Haar buurman Tom, met zijn zelfgebakken gelukskoekjes, zet haar aan het denken. Teamleider James laat haar hart sneller kloppen. Maar wie stuurt haar die dreigende sms’jes? Hebben ze te maken met het verleden dat ze juist wil vergeten?

Wat een heerlijk verhaal was Winterplein ook weer. Na het geweldige Oktoberlaan, was ik erg nieuwsgierig wat me te wachten zou staan in Winterplein.

Wanneer je begint te lezen is het direct weer ‘thuiskomen’. De vlotte verhaallijn, schrijfstijl en de leuke personages zijn weer zoals we die van Konst kennen. Het is smullen van een heerlijk verhaal met verrassende elementen en vooral van een liefde die opbloeit.

Wat ik niet wist was dat Winterplein een vervolg was op haar vorige roman. Het leuke was dat ik dat halverwege doorkreeg doordat oude bekenden hun opwachting deden en zij net die extra sparkle aan dit verhaal meegeven.

Lotta is een vrouw die toe is aan een nieuwe uitdaging. Ze heeft alles achter zich gelaten en begint aan een nieuwe tijdelijke baan in aanloop naar vastigheid waar ze zo op naar zoek is. Ze is sprankelend, gereserveerd en bescheiden, maar is dit wel de echte Lotta? Wanneer ze James tegenkomt veranderen zaken. James is de teamleider die niet gauw ontdooit en vooral de kat uit de boom kijkt. Hij is groot en sterk! Hij weet aan het slot van dit verhaal ieders hart te stelen en vooral dat van Lotta.

Het verhaal begint rustig en wordt goed opgebouwd. Net op het moment dat je denkt er moet actie komen gaat het ook los en wordt de spanning opgebouwd. Het verhaal kent veel leuke wendingen en het slot zal je zeker ook verrassen. De omgeving waarin het verhaal speelt vond ik erg leuk gekozen, je waant je even heerlijk tussen de achtbanen en cosy eettentjes.

Winterplein kent een klein beetje diepgang in een gezellig verhaal dat menig lezer zal laten zwijmelen. De boodschap dat je je niet anders voor moet doen dan je bent is goed uitgewerkt door Konst.

Winterplein is een verhaal waarin je meer leest over de personages uit Oktoberlaan. Maar het is absoluut een heerlijk verhaal dat ook zeker losstaand te lezen is en waarvan elke feelgoodlezer zal genieten. Een boek waarin de sfeer winters, hartverwarmend en vooral gezellig is. Een dikke aanrader!

Meer recensies van Amarins

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.