Amber & Emir

Amarins 26 januari 2026
Op een regenachtige avond staat Amber oog in oog met de eigenaar van een Volkswagen Golf. Hij lapt in vijf minuten meer verkeersregels aan zijn sneakers dan ze kan tellen en valt tegen haar uit wanneer ze hem hierop aanspreekt. Emir is intimiderend, aantrekkelijk en... Turks. Hij confronteert haar met haar eigen vooroordelen, en daarvan schrikt ze. Ironisch genoeg blijkt Emir de instructeur die haar aan haar rijbewijs moet helpen. Onbegonnen werk, denkt ze. Maar Emir is lief en grappig, en Amber valt als een blok voor hem. Kunnen ze hun eerste indruk van elkaar loslaten en kiezen voor hun gevoel?

Om meteen met de deur in huis te vallen, wat een geweldig leuk boek was dit. Eveline wist me met dit verhaal te raken en vooral te verrassen.

Als je begint te lezen kun je niet meer stoppen. De leuke personages, de super leuke en interessante verhaallijn en de vlotte schrijfstijl maken dat je nieuwsgierig blijft en niet eerder het boek neer wilt leggen als het uit is.

De fijne humor samen met de mooie personages vond ik geweldig. Amber vond ik een vrouw met lef, een vrouw die ondanks haar ouders weet door te zetten, haar eigen keuzes uiteindelijk weet te maken en vooral kiest voor de liefde. Emir was een jongen die mij verraste. Staat stevig in zijn schoenen maar af en toe brokkelt het zelfvertrouwen even af.

Amber & Emir is een verhaal met diverse maatschappelijke thema’s. Dit zorgt ervoor dat het verhaal een prachtige diepgang heeft. Echt heel mooi gedaan, zelden heb ik over Turken, Nederlanders en de verschillen / discriminatie op deze manier gelezen in een feelgoodboek van eigen bodem.

Eveline Heijnen wat heb je een geweldige Feelgood neergezet. Een dikke aanrader voor iedereen die wil smullen van liefde, vertrouwen, heerlijke humor en twee heel verschillende mensen. Maar wees gewaarschuwd, als je begint moet je doorlezen tot het uit is, dus plan je dag vrij!!

Meer recensies van Amarins