Een geweldig slot van een prachtig drieluik!

Amarins 31 januari 2026
Livia werkt als centralist in de meldkamer en is onlangs, na een roerige periode in hun huwelijk, gescheiden van Calle. Ze besluit uit te zoeken wat ze wil met haar leven en vertrekt naar Oostenrijk waar ze een huis in de bergen huurt van de knappe eigenaar, Marnix. Haar huis in Nederland verhuurt ze aan Scott, de dierenarts die in de praktijk van Axel, echtgenoot van haar beste vriendin Merel, werkt. Onverwacht moet ze naar huis vanwege de gezondheid van haar vader. Terug in Oostenrijk weet ze wat ze met haar verdere leven wil: ze wordt rouwdoula. Hiervoor gaat ze definitief terug naar Nederland. Ze krijgt gevoelens voor Scott, maar een geheim tussen hen belemmert haar verliefdheid.

De verwachtingen waren hoog voor dit derde deel in het drieluik van auteur Angelique van Dongen. De eerdere delen, Sara’s geheim en Merels geheim, waren ontroerend mooi!

Ook met dit derde deel heeft Van Dongen het weer waargemaakt. Wanneer je begint te lezen herken je de fijne en makkelijke schrijfstijl en na twee hoofdstukken zit je er helemaal in en heeft ze je zelfs bijna in tranen weten te krijgen.

Gedurende het hele verhaal houdt ze de aandacht van de lezer goed vast. Er gebeurt veel, daardoor heeft het boek vaart, is het volop genieten en zijn de personages ook erg boeiend.

Het verhaal lees je vanuit het perspectief van Livia. Hierdoor leer je haar goed kennen. Haar emoties en gevoelens zijn prachtig op papier gezet en je kunt ontzettend met haar meeleven. Ze weet je ontzettend te raken maar er staat ook een vrouw op die stoer en doortastend is. Scott is de persoon die het steeds een klein beetje mysterieus houdt, maar in je achterhoofd weet je eigenlijk wel waar het allemaal naar toe gaat.

Livia’s geheim is een verhaal dat intens is. Een verhaal waarmee je geraakt wordt. Dit komt mede door de mooie diepgang die het heeft. Denk hierbij aan thema’s als rouw, verdriet, dood, vertrouwen, maar natuurlijk ook liefde en vriendschap. Een verhaal wat emotie en vooral ook warmte uitstraalt en waar je merkt dat het met passie is geschreven.

Livia’s geheim is een dikke aanrader en een geweldig slot van een prachtig drieluik. Mijn verwachtingen kwamen helemaal uit en ik kijk uit naar nog veel meer van de hand van Van Dongen!

Meer recensies van Amarins