Weer een geweldig verhaal, blijft boeiend!

Amarins 26 februari 2026
Londen, heden. Wanneer ze een geheimzinnig kistje ontvangt dat bestemd is voor haar geliefde overgrootmoeder Amalie, met een diamanten ring en een Noors familiewapen, weet Charlotte dat het tijd is om terug te keren naar Noorwegen. Als chef-kok heeft ze altijd haar carrière op de eerste plek gezet, en zo de pijn uit haar jeugd op afstand gehouden. Maar wanneer Charlotte in Noorwegen Harrison ontmoet, die ook op de vlucht is voor zijn verleden, durft ze voor het eerst haar hart te openen.

Noorwegen, 1951. ‘Je moet weten hoeveel ik van je houd, Amalie. Ik wilde nooit bij je weg, en ik zal er alles aan doen om terug te komen bij jou en ons kind. Wacht alsjeblieft op me.’

De Noorse dochter is al weer het zevende deel in de Verloren dochters-serie. Tot nu toe heb ik echt van elk boek genoten en hoe verder ik in de serie komt hoe nieuwsgieriger ik word naar het laatste deel.

Net als de eerdere delen leest De Noorse dochter ook weer heerlijk weg. Het leest vlot, heeft makkelijk taalgebruik en vanaf de eerste bladzijde is het genieten met Charlotte en Amalie.

De verhaallijnen van Charlotte en Amalie wisselen elkaar af. Hierbij lezen we steeds in het heden en in het verleden. Zoals in alle delen brengt de auteur ook in dit deel de verschillende verhaallijnen weer op een prachtige manier bij elkaar. Mooi afgerond maar zeker nieuwsgierig naar het verhaal rond Hope in het achtste deel.

De personages zijn mooi uitgewerkt. Ondanks een moeilijk verleden weet Charlotte keuzes te maken en voor zichzelf op te komen. Het is een doorzetter maar ook een vrouw die durft te vergeven en aan zichzelf te denken. Amalie is de vrouw die je letterlijk aangrijpt. Haar verhaallijn is prachtig neergezet. Je blijft nieuwsgierig naar haar geschiedenis en wanneer de waarheid boven tafel komt is het even slikken.

Soraya weet ook in dit zevende deel de lezer weer tot het slot te boeien. De karakters zijn hartverwarmend en je sluit ze allemaal in je hart. Het verhaal is overgoten met een romantisch sausje en de prachtige Noorse fjorden laten je snakken naar het afreizen naar Noorwegen. Prachtige thema’s als verlies, rouw, familiebanden, vriendschap en vooral liefde maken dit deel helemaal af!

De Noorse dochter heb ik weer in mijn hart gesloten. Wat heb ik genoten van dit hartverwarmende en mooie verhaal. Het is nu uitkijken naar het afsluitende deel! Ik kan alleen maar hopen dat dit deel gauw aangekondigd wordt. Wat kijk ik daar naar uit!

Meer recensies van Amarins