Pure feelgood om even bij weg te dromen!
Eva verwacht een rustige zomer. Lekker werken, beetje ontspannen en kattenknuffels van Nozem - wat kan er misgaan?
Maar dan vertrekt de hele flat op vakantie. Eva blijft alleen achter. Mét de zorg voor de gezamenlijke moestuin. En alsof sproeien bij dertig graden nog niet zweterig genoeg is, duikt daar ineens Lieuwe op: de stugge neef van haar buurvrouw. Hij logeert tijdelijk en moppert permanent.
Lieuwe zegt weinig, bromt veel en lijkt emotioneel verwant aan een regenbui. Toch raakt Eva steeds meer in de war van zijn aanwezigheid. En dan verdwijnen er groenten, krijgt Nozem vreemde kuren, en blijkt dat de tuin niet het enige is dat tot bloei komt.
Een zomer vol trammelant, kattenkwaad en gevoelens die je niet kunt snoeien. Want soms bloeit er iets onverwachts, precies daar waar je het niet gepland had.
Als vaste recensent van De Verhalenfabriek mocht ik Kattenkwaad & courgettes lezen. Wat een heerlijk tussendoortje! Vanaf de eerste bladzijde neemt Linda Jansma je mee in pure feelgood, spanning en liefde.
De schrijfstijl is weer echt Linda. Heerlijk to the point, vol vaart, vlot geschreven en heel veel leuke details.
Wat heb ik genoten van Eva. Soms een tikkeltje naïef, maar met durf, passie en zelfverzekerdheid. Al begint dat laatste wel eens te wankelen. Ook Lieuwe stal mijn hart. Een vent die de kat uit de boom kijkt, maar wel een fijne vent die voor een ander in de bres springt, behulpzaam is en vooral stoer en lief is.
De verhaallijn is erg fijn uitgewerkt. Hier en daar een cliché, maar overall erg leuk om te lezen en door alle ontwikkelingen blijf je tot het slot geboeid. De tuin waar het grootste deel zich afspeelt is erg leuk gekozen.
Ondanks dat het een kort verhaal is, krijgt het zelfs een tikkeltje diepgang aan de hand van thema’s als beter een goeie buur dan een verre vriend, verdriet, ruzie en natuurlijk de liefde.
Kattenkwaad & courgettes is een super fijn verhaal om even bij weg te dromen en de dagelijkse beslommeringen van je af te lezen. Het is genieten van pure feelgood met heerlijke personages en een slot om bij weg te zwijmelen. Een dikke aanrader!