Geweldig boek!
Wanneer Karen het oude familiehuis in het schilderachtige Zillertal erft, ziet ze een kans om opnieuw te beginnen. Haar huwelijk met Marten verkeert in zwaar weer en haar enige zoon Noah is net uit huis gegaan. Vastberaden om het huis op te knappen en haar gedachten te ordenen, reist Karen alleen af naar het pittoreske dorp. Daar sluit ze al snel vriendschap met de Nederlandse Anouk en haar schattige baby Mila. Maar de aanwezigheid van de kleine Mila opent oude wonden en brengt
onverwerkt verdriet naar boven. Dan wordt Anouk dood aangetroffen, en alle sporen leiden naar Karen…
Al vele feelgoods las ik van de hand van Saskia Oudshoorn maar Zondaar is haar eerste thriller die ik las. Dat Saskia kon schrijven wist ik al maar met Zondaar heeft ze me absoluut weten te verrassen en laten zien dat ze ook het schrijven in het thrillergenre geweldig beheerst.
Zondaar is een thriller waar je vanaf de eerste bladzijde aan de bladzijdes wordt gekluisterd. De schrijfstijl is heel erg fijn, het verhaal kent vaart, een aantal plotwendingen en interessante personages. Het leest makkelijk en zonder dat je het wil is het binnen no-time uit.
De opbouw van deze thriller vond ik geweldig. Oudshoorn neemt uitgebreid de tijd om de personages voor te stellen, de omstandigheden uit de doeken te doen en uiteindelijk weet ze de spanning op te bouwen naar een slot wat zeer verrassend is. Hoe verder je komt hoe hoger de spanning wordt. De wisselingen in perspectief en de verslagen van een podcast zorgen voor duidelijkheid en tevens ook nieuwsgierigheid. Origineel om aan de hand van de podcast het verhaal te vertellen.
Personages zijn realistisch neergezet en allemaal leer je ze goed kennen. Je voelt heel goed de emoties en ze weten je allemaal op hun eigen manier te verrassen. Karen is de vrouw waar je het meeste mee meeleeft, een vrouw die krachtig is maar ook veel verdriet kent. Marten is de man waar je niet veel hoogte van krijgt. Anouk leren we pas later kennen. Een mysterieuze vrouw waarvan je later gaat begrijpen wat haar rol in dit verhaal was. Je zult van haar enigszins geëmotioneerd raken maar ze zorgt er tegelijkertijd voor dat het mysterie in dit verhaal wordt opgelost.
Zondaar is een verrassend goede thriller van eigen bodem. Wanneer je eenmaal lekker in het verhaal zit verrast het je regelmatig, geniet je van de personages maar door een vleugje mysterie wordt je helemaal in het verhaal getrokken. Het slot zal je enigszins in verbazing achterlaten, wie weet zag je het stiekem, net als ik, ook al een beetje aankomen.