Een nacht op het chateau!

Amarins 10 december 2025
Het lijkt alsof Connies leven uit elkaar valt. Haar man is ervandoor met een oudere vrouw, ze zit zonder werk en ze moet haar familiehuis verkopen. Dus wanneer haar geliefde peetmoeder Lismay haar vraagt om te komen helpen op het prachtige Château Villette, is de timing perfect. Connie bewaart mooie herinneringen aan de zomer die ze er lang geleden doorbracht: Frans eten koken voor de gasten, lavendel ophangen in de kamers en… de charmante buurjongen Remy.

Zodra ze aankomt, is het haar duidelijk dat het chateau op instorten staat en dat ze hard nodig is. Kan dit de frisse start zijn waarvan ze niet eens wist dat ze hem nodig had? En lukt het haar om het kasteel te redden, voor het te laat is?

Veronica Henry weet je in Een nacht op het chateau vanaf de eerste bladzijde nieuwsgierig te maken en helemaal mee te slepen in het Franse leven. De schrijfstijl is zo fijn, zo hartverwarmend, het is op en top genieten van de eerst tot de laatste bladzijde.

De opbouw van dit verhaal is geweldig gedaan. Om elk detail is gedacht, leuke humor, fijne personages en door de wisselingen in perspectief van Connie en Lismay word je helemaal het verhaal ingezogen. De auteur heeft er heel erg goed aan gedaan om dit verleden af te wisselen met het heden. Hierdoor krijg je een volledig beeld van de keuzes van alles personages en hoe hun leven is verlopen.

Het boek kent een mooie diepgang aan de hand van verschillende thema’s. Thema’s die je aan het denken zetten, maar ook thema’s die je emotioneren en raken. Een grote rol is weggelegd voor kinderloosheid maar ook rouw, verdriet, familiebanden, eenzaamheid, vergeving en vooral liefde komt aan bod.

Personages zijn prachtig uitgewerkt. Hoofdpersonage Connie leren we erg goed kennen. Een vrouw die een kapotte relatie heeft en even rust wil. Ze hoopt dit te vinden in Frankrijk. Piers en Lismay hebben me echt verrast. Wat een liefdevol stel, die alles aankunnen en vooral geven om de mensen om hun heen. Ook alle bijpersonages zijn goed uitgewerkt. Eigenlijk iedereen leer je goed kennen en kun je helemaal mee meeleven.

Een nacht op het chateau is een verhaal vol warmte en liefde. Het geeft een hele mooie boodschap weer, maar die moet je zelf maar ontdekken want anders geef ik te veel van dit verhaal weg.

Dit boek is een enorme aanrader. Voor romanlezers, feelgoodlezers, historische roman lezers. Iedereen komt aan zijn trekken. Hou je van een heerlijk hartverwarmend en meeslepend verhaal dan zit je met Een nacht op het chateau helemaal goed. Laat je meenemen naar Frankrijk, betoveren door het mooie chateau maar weet wel dat wanneer je het dichtslaat je heimwee krijgt naar Connie, Lismay en de rest.

Oceaanboeken dank je wel voor dit geweldige boek. Wat heb ik genoten!

Meer recensies van Amarins