Dromen in Dubai

Amarins 20 november 2025
De roman start met Joline Elmander, die per cruiseschip in Dubai aankomt met het plan om haar relatie met de lokale makelaar Hazem Al Quasimi te beëindigen vanwege de te grote cultuurverschillen. Joline, eigenaar van een cruise-reisbureau, ontmoette Hazem drie maanden eerder tijdens een receptie over het opspuiten van de kunstmatige archipel The World.
Ondanks haar voornemen wordt Joline meegezogen in Hazems wereld, van de hoogte van zijn appartement in de Burj Khalifa tot het hart van het historische Al Bastakiya.

Wat een heerlijk verhaal is Dromen in Dubai. Een verhaal dat je hier en daar verrast, op het verkeerde been zet en waarin de emoties soms oplopen.

De schrijfstijl kun je typeren als vlot, vol vaart en makkelijk te lezen. Je vliegt door het verhaal en voor je het weet is het boek al weer uit. Vooral de laatste pagina’s gingen erg vlot, verliepen anders dan ik had gedacht en de afronding van het verhaal kwam net te snel. Dit had iets meer uitwerking verdient.

De opbouw van het verhaal is mooi gedaan. Op een sterke proloog volgt een verhaal dat nieuwsgierig maakt. Dat je veel leert kennen over de cultuur en omgeving waarin Hazem leeft en over hoe de twijfels in de liefde ontstaan bij Joline. De omgeving is beeldend neergezet waardoor je je helemaal in Dubai waant.

De personages leer je goed kennen en zijn door de auteur mooi uitgewerkt. Je voelt ze en hun emoties begrijp je. Joline is een vrouw die al snel doorheeft dat haar cultuur met die van Hazem botst. Een vrouw die twijfelt maar uiteindelijk toch hele bewuste keuzes maakt al heeft dat wel even tijd nodig. Ik heb van haar vrolijkheid, spontaniteit en haar reis met haar vader genoten, al vond ik haar keuze aan het slot niet de meest juiste. Hazem is een man die eerst niet zo goed te pijlen is. Al gauw krijg je door dat hij liefde voelt voor Joline, hoewel hij erg lief voor haar is, voel je ook dat hij denkt het voor het zeggen te hebben en dat zijn wil wet is.

Domen in Dubai is een mooi verhaal dat de cultuurverschillen tussen Nederland en Dubai weergeeft en wat dat doet in een liefdesrelatie. Een hartverwarmend verhaal over twee mensen die van elkaar houden, maar waar een wereld tussen zit qua afstand. Een verhaal dat je laat zien dat ook genoemde afstand en cultuur overbrugd kan worden en dat de liefde overwint. Absoluut een verhaal voor wie even heerlijk weg wil dromen naar een andere wereld!

Meer recensies van Amarins