‘Foodie’ is een vermakelijk verhaal over de culinaire wereld met gegarandeerd een knorrende maag als gevolg.

wat Maaike leest wat Maaike leest
16 mrt 2026

Dank aan uitgeverij Mozaïek voor het recensie exemplaar!Het verhaalIsabella Pasternak heeft een grote liefde voor alles wat met eten te maken heeft. Ze verslindt ieder kookboek, staat graag in de keuken en heeft al haar geld over voor de beste producten.Wanneer ze voor haar werk onverwacht tijdens een live uitzending een soufflé moet bereiden, krijgt ze een totale black out en wordt ze op staande voet ontslagen. Haar droom om kookboekenschrijver te worden lijkt in duigen te vallen, totdat ze de kans krijgt om als ghostwriter een kookboek te schrijven voor Hollywoodster Molly.Ze blijken alleen totaal verschillend te zijn, niet alleen wat betreft karakter maar ook omtrent ideeën voor het boek en de interesse in eten. Isabella probeert haar doel voor ogen te houden, deze klus zorgt ervoor dat ze een stapje dichter bij haar droom komt.. Of toch niet.?Is het een aanrader?‘Foodie’ is het debuut van foodblogger en podcasthost Adam Roberts. De titel en cover sluiten perfect bij elkaar aan en zorgen er meteen voor dat je trek krijgt. De schrijfstijl van Roberts is toegankelijk, hedendaags met toevoeging van de nodige humor. Je krijgt een kijkje in het leven van hoofdpersonage Isabella, liefhebber van alles wat met eten te maken heeft en vastbesloten om haar droom om kookboekenschrijver te worden waar te maken. Isabella komt realistisch over en dit geldt ook voor de beschrijvingen omtrent de culinaire wereld. Voor mij als horeca ondernemer viel ik qua thema met mijn neus in de boter. Er is gekozen voor een origineel thema waarbij voornamelijk de liefde voor eten naar voren komt, de chemie blijft wat meer op de achtergrond en voelt misschien zelfs als een geforceerd onderdeel van het geheel. Mij stoorde het niet omdat ik bekend ben met het onderwerp maar ik kan mij voorstellen dat je bij de stempel ‘roman’ hoopt op meer romantiek.Wat mij wel stoorde is het voortdurende spelletje van aantrekken en afstoten tussen Isabella en Hollywoodster Molly waardoor enkele verhaallijnen voor mij het gevoel “daar gaan we weer” opriepen en mijn aandacht soms verslapte. Waar op deze momenten het tempo stagneerde, kwam richting het plot juist de snelheidstrein voorbij en was het einde nogal abrupt. De opbouw had voor mij dan ook anders ingedeeld mogen worden.Al met al is ‘Foodie’ een vermakelijk verhaal over de culinaire wereld met gegarandeerd een knorrende maag als gevolg.

3,5!

Meer recensies van wat Maaike leest